top of page
Writer's pictureUHR

Žitne ploščice

Zelo primerne so za zajtrk. Sploh z dodatkom tekočega jogurta, ki ga lahko spijemo zraven kar tako iz kozarca ali pa žitne ploščice nadrobimo na manjše koščke, prelijemo s kakšnim od mlečnih izdelkov ali rastlinskim napitkom ter dodamo sadje po izbiri.



Sestavine:

3 jabolka 200 g ovsenih kosmičev 200 g datljev 60 g indijskih oreščkov 60 g mandljev limonina lupinica

4 jedilne žlice drobljenih lanenih semen 2 čajni žlički cimeta


Priprava:

Jabolka olupi in nareži na večje kose. Datlje namoči za 5 minut v vročo vodo in odcedi. Potem vse sestavine zmelji v mešalniku. To je prvi in najenostavnejši način priprave. Priznam pa, da so žitne ploščice še boljše, če so bolj hrustljave, zato priporočam, da tretjino ovsenih kosmičev in oreške dodaš kasneje in jih ne zmelješ tako fino.


Pekač obloži si peki papirjem in po njem razmaži približno na 1 cm debelo dobljeno maso. Peci 25 min pri 180°C. Pusti da se žitna masa popolnoma ohladi. Potem jo nareži na ploščice. Še bolj lično zgleda narezano na trikotnike.



Comments


Zadnje objave

bottom of page