Vaniljeva krema je lahko super osnova za zajtrk ali sladico. Bližnjica do nje je v skrivnosti vaniljevega praška za puding in tudi priprava ni nič kaj zelo drugačna od kuhanja pudinga. Potem se domislim, da imam v zamrzovalniku še borovnice, ki odlično pašejo k okusu vanilje. In ko pade ideja, da bo tole nastalo v kozarcu, je jasno, da se morajo biti zanimivi ne samo okusi, pač pa tudi barve. No, pa razkrijmo še tretjo skrivnostno sestavino, ki je poskrbela za še bolj pisan izgled.
Sestavine:
0,5 l mleka
100 g datljeve paste
2 vrečki vaniljevega pudinga
2 žlici vaniljeve arome
250 g skyra
6 žličk mletega maka
1 pločevinka kokosovega mleka
200 g zamrznjenih borovnic
Priprava:
Datlje zalij z vročo vodo in jih pusti, da se namakajo vsaj 2 uri. Nato vodo odcedi in datlje spasiraj v datljevo pasto. Od pol litra mleka odvzemi 10 jušnih žlic in jih dobro premešaj z vaniljevim pudingom. Preostalo mleko postavi v kozici na kuhalno ploščo, mu dodaj datljevo pasto in med mešanjem potrpežljivo čakaj, da zavre. Nato kozico odstavi in v mleko vmešaj pripravek z vaniljevim pudingom in vaniljevo aromo. Na nizki temperaturi kuhaj, dokler se masa ne zgosti. Kuhan puding postavi na hladno in za nadaljevanje ustvarjanja počakaj, da se skoraj popolnoma ohladi.
K ohlajenemu pudingu z električnim mešalnikom vmešaj skyr. Maso razdeli na polovico. Ena polovica je tako že pripravljena za nadevanje kozarčkov, v drugo polovico pa vmešaj mlet mak.
Zdaj nam manjka še borovničeva krema. Iz hladilnika vzemi pločevinko kokosovega mleka in uporabi samo vrhnji strjeni del, brez tekočine, ki je v spodnjem delu pločevinke. Strnjenemu kokosovemu mleku dodaj zamrznjene borovnice in vse skupaj v multipraktiku združi v enotno zmes.
Zdaj je vse pripravljeno za »plastenje« v kozarcih.
Prva plast v kozarcu je vaniljeva krema z makom. Nanjo previdno naloži plast borovničeve kreme. Postavi za nekaj minut v hladilnik, nato pa nadaljuj s plastjo vaniljeve kreme in zaključi kozarec z borovničevo kremo.
Takole! Pa je končano! Lepo na pogled in prijetno za brbončice.
Kommentit