top of page
Writer's pictureUHR

Vaniljevo borovničeva čarovnija

Vaniljeva krema je lahko super osnova za zajtrk ali sladico. Bližnjica do nje je v skrivnosti vaniljevega praška za puding in tudi priprava ni nič kaj zelo drugačna od kuhanja pudinga. Potem se domislim, da imam v zamrzovalniku še borovnice, ki odlično pašejo k okusu vanilje. In ko pade ideja, da bo tole nastalo v kozarcu, je jasno, da se morajo biti zanimivi ne samo okusi, pač pa tudi barve. No, pa razkrijmo še tretjo skrivnostno sestavino, ki je poskrbela za še bolj pisan izgled.



Sestavine:

0,5 l mleka

100 g datljeve paste

2 vrečki vaniljevega pudinga

2 žlici vaniljeve arome

250 g skyra

6 žličk mletega maka

1 pločevinka kokosovega mleka

200 g zamrznjenih borovnic


Priprava:

Datlje zalij z vročo vodo in jih pusti, da se namakajo vsaj 2 uri. Nato vodo odcedi in datlje spasiraj v datljevo pasto. Od pol litra mleka odvzemi 10 jušnih žlic in jih dobro premešaj z vaniljevim pudingom. Preostalo mleko postavi v kozici na kuhalno ploščo, mu dodaj datljevo pasto in med mešanjem potrpežljivo čakaj, da zavre. Nato kozico odstavi in v mleko vmešaj pripravek z vaniljevim pudingom in vaniljevo aromo. Na nizki temperaturi kuhaj, dokler se masa ne zgosti. Kuhan puding postavi na hladno in za nadaljevanje ustvarjanja počakaj, da se skoraj popolnoma ohladi.


K ohlajenemu pudingu z električnim mešalnikom vmešaj skyr. Maso razdeli na polovico. Ena polovica je tako že pripravljena za nadevanje kozarčkov, v drugo polovico pa vmešaj mlet mak.


Zdaj nam manjka še borovničeva krema. Iz hladilnika vzemi pločevinko kokosovega mleka in uporabi samo vrhnji strjeni del, brez tekočine, ki je v spodnjem delu pločevinke. Strnjenemu kokosovemu mleku dodaj zamrznjene borovnice in vse skupaj v multipraktiku združi v enotno zmes.


Zdaj je vse pripravljeno za »plastenje« v kozarcih.


Prva plast v kozarcu je vaniljeva krema z makom. Nanjo previdno naloži plast borovničeve kreme. Postavi za nekaj minut v hladilnik, nato pa nadaljuj s plastjo vaniljeve kreme in zaključi kozarec z borovničevo kremo.


Takole! Pa je končano! Lepo na pogled in prijetno za brbončice.



Kommentit


Zadnje objave

bottom of page