V primerjavi s prejšnjim načinom prehranjevanja priznam, da je zdaj kruh bolj poredko na jedilniku. Ampak vendarle je! Polnozrnati pirin kruh pečem po tem receptu in je tudi glavna sestavina super duper sendviča. Nastal je zato, ker se mi kdaj pač »zalušta« sendvič. Takšen pravi, ki ima vsega polno med eno in drugo rezino kruha. Pa mi je le uspelo sestaviti zdravega, ki je v času malice zelo teknil tudi jedcem v pisarni.
Sestavine:
2 rezini polnozrnatega pirinega kruha
2 rezini lahkih piščančjih prsi
trdo kuhano jajce
avokado
limona
sol
poper
suhi koper
skyr
pražena bučna semena
lističi rdečega radiča in ledenke
Priprava:
Najprej pripravi avokadov namaz. Četrt avokada dobro pretlači, dodaj nekaj kapljic limoninega soka, polovico pretlačenega trdo kuhanega jajca ter sol in poper po okus. Vzemi prvo rezino kruha in ji »primaži« avokadov namaz.
Posuj ga s suhim koprom in obloži z dvema rezinama lahkih piščančjih prsi. Potem vzemi še drugo rezino kruha in ji »primaži« skyr.
Pri prvi rezini kruha na vrh piščančjih prsi pristavi še nekaj lističev rdečega radiča in ledenke. Drugo rezino kruha pa obloži s pretlačeno drugo polovico trdo kuhanega jajca in s praženimi bučnimi semeni.
Potem prvo obloženo rezino kruha previdno združi z drugo obloženo rezino kruha in super duper sendvič je nared.
Comments