Juhuhu! Tako se razveselim vedno, ko dobim v roke kakšno novo sestavino. Ta je res posebna. Gre za kuskus iz zlate tatarske ajde. Nov in inovativni izdelek mlinarstva Rangus. Najdete ga tudi v njihovi spletni trgovini, kjer poudarjajo da je bogat s flavonoidi in odličen nadomestek kuskusa iz durum pšenice. Surovina je bio tatarska ajda pridelana v Sloveniji. Seveda ta kuskus ne ne vsebuje glutena, ima aromatičen okus in značilno rahlo grenčino.
Danes je čudovita sončna sobota. Čeprav karantenska, diši po poletju in ta okusna hladna solata je kot naročena za takšne dni.
Sestavine: 200 g kuskusa iz zlate bio tatarske ajde
400 ml vrele vode
žlička soli
2 žlici stopljenega kokosovega masla
280 g mladih špargljev
200 g paradižnika
por
sok 1 limone
1 žlica bučnega olja
sol
poper
Priprava:
Kuskus posoli in premešaj. Prelij z vrelo vodo in z vilico še enkrat premešaj. Pokrito pustiti stati vsaj 10 min. Nato premešaj z vilico še enkrat in počakaj, da se kuskus popolnoma ohladi.
Šparglje nareži na kolobarje ter jih v vreli vodi rahlo blanširaj. Po dobrih 3 minutah odstavi iz štedilnika in v vodo dodaj za 2 minuti še špargljeve vršičke. Odcedi in počakaj da se ohladijo.
Paradižnik nareži na manjše kose, por pa na zelo drobne koščke.
Ko so kuskus in šparglji popolnoma ohlajeni, lahko sestaviš to odlično jed.
K kuskusu iz zlate tatarske ajde dodaj limonin sok, žlico bučnega olja, por in šparglje. Rahlo premešaj. Nato dodaj še narezan paradižnik in še enkrat premešaj, da se sestavine lepo povežejo. Soli in popraj po okusu.
Comments