top of page
Writer's pictureUHR

Sladki proseni kruhki

Ideja o sladkih prosenih kruhkih se je porodila ob receptu za prosene mini pice, ki sem ga našla na spletu. Kombinacija skyra in sadja je pri meni za zajtrk vedno top izbira. »Osnova« se pa pogosto spreminja in v tem primeru, ko je vključena še prosena kaša, ki je meni itak ena izmed ljubših sestavin, sploh ni bilo dvoma, da ne bi poskusila.



Sestavine:

250 g prosene kaše 10 žlic vode

1 jajce ščep soli pol žličke pecilnega praška 1 večja ali 2 manjši zreli banani kokosovo olje


Priprava:

Proseno kašo temeljito speri z vročo vodo in odcedi. Potem jo zalij s hladno vodo in pusti naj se namaka čez noč. Zjutraj proseno kašo dobro odcedi in skupaj z vsemi ostalimi sestavinami stlači v multipraktik ter miksaj tako dolgo, dokler ne nastane gladka gosta masa.


Nekaj žlic kokosovega olja segrej v ponvi za palačinke. Stopljeno kokosovo olje odlij v skodelico, tako da na površini ponve ostane res minimalna količina maščobe.


Približno eno zajemalko mase zlij v razgreto ponev, tako da nastane proseni kruhek s približno 10 cm premera. Zmanjšaj jakost kuhalne plošče in potrpežljivo opazuj kako nastajajo na površini krasni mehurčki. Ko masa tudi zgoraj zakrkne je čas za preobrat. Potem proseni kruhek po enakem postopku popeci še na drugi strani.


Predlog za serviranje:

Ohlajene sladke prosene kruhke lahko postrežeš poljubno. Nam so šli v slast s skyrom in sadjem. Torej: sladki proseni kruhek, potem mangov oz. jagodni pire v kombinaciji s skyrom in po vrhu še narezano sveže sadje. Ni bilo samo za zajtrk. Namesto sladice smo si jih privoščili še ob popoldanski kavi.



Comments


Zadnje objave

bottom of page