Ajda je ves dan po malem raziskovala recepte za mafine. Meni pa nikakor ni bilo do tega, da se spravim v kuhinjo. Ja, tudi to se zgodi. Sicer zelo redko, ampak se. Pa me je potem pregovorila, da bi nekaj spekli in iz njenih čokoladnih želja in mojih bolj zdravih idej, sva naredili kombinacijo za maso in upali, da bodo mafini uspeli.
Pa čisto stoodstotno niso. Dvoje je šlo narobe: 1. V pečici so super fajn narasli in zgledali kot najbolj top mafini, potem pa, ko sem jih vzela iz pečice, ni bilo več o krasni »kupoli« ne duha ne sluha. V glavnem padla je dol; 2. Tudi popolnoma ohlajeni se nikakor ne dajo lepo olupiti od papirčka. Mogoče zato, ker ni v masi nobene maščobe? Ali pa razlog tiči kje druge. Ne vem. Okusni so zelo in zagotovo pridejo še kdaj na vrsto. Mogoče pa mi jih celo uspe izboljšati.
Sestavine:
200 g ovsenih kosmičev
2 zreli banani
300 g skyra
2 žlički medu
1 vrečica pecilnega praška
0,5 žličke sode bikarbone
1 žlička cimeta
1 žlička vaniljeve arome
ščep soli
jedilna čokolada
sveže borovnice
Priprava:
Jajci penasto stepi skupaj s pretlačenima bananama. Dodaj skyr, med, sol in vaniljevo aromo ter vse dobro premiksaj. Ovsene kosmiče v multipraktiku zmelji v moko in ji primešaj pecilni prašek, sodo bikarbono in cimet. Suhe sestavine po žlicah dodajaj k mokrim sestavinam in miksaj tako dolgo, da nastane homogena masa.
Zdaj se prične kreativni del. Midve sva dobljeno maso razdelili na polovico. Ajda je v svojo polovico vmešala 3 rebra sesekljane jedilne čokolade. Jaz pa sem v svojo polovico mase vmešala 170 g svežih borovnic.
Oba dodatka, čokolado in borovnice, lahko seveda v masi tudi združiš ali uporabiš e dodatke po svojem okusu.
Vzemi pekač za mafine, ga obloži s papirnatimi košaricami in nadevaj z maso. Pečico ogrej na 200°C in mafine peci približno 20 minut.
Ohlajene lahko okrasiš s smetano, skyrom, sadjem ali še čim. Pusti domišljiji prosto pot.
Comments