top of page
Writer's pictureUHR

Marmeladni polnozrnati rogljički

Obisk Pomelaja me navdušuje iz mnogih razlogov. Že sama senca pod »lugašon« je mamljiva, zato se tam vedno zadržim dlje kot sem planirala. A nič ne de! Saj vse počaka. Kakor so potrpežljivo čakale te fantastične marmelade, ki so nastale v loncih njihove kuhinje.



Zakaj so čakale? Zato, ker je moja prva asociacija ob izjemno dobri domači marmeladi (na žalost) vedno palačinka. Ali bolje rečeno: palačinke, saj nikoli ne ostane samo pri eni. A sem že kar nekaj idej in receptov za palačinke delila z vami, zato sem si res želela, da bi tokrat nastalo nekaj novega. Konec koncev lahko še vedno pobrskate med recepti in naredite palačinke. Ampak vam povem! Če se boste lotili teh polnozrnatih rogljičkov, sem prepričana, da ne boste razočarani.



Res so enostavni za pripravo. Tudi zdravi. Brez sladkorja in narejeni le iz pirine polnozrnate moke. Za povrh vsega še brez kvasa, a kljub temu hrustljavi od zunaj in mehki od znotraj.


Sestavine:

500 g pirine polnozrnate moke 400 g skyra 2 čajni žlički olivnega ali kokosovega olja 2 ščepca soli mlačna voda po potrebi 1 razžvrkljano jajce za premaz In bistveno:

marmelade iz Pomelaja, kjer lahko izbiraš med zelo domiselnimi kombinacijami okusov


Priprava:

V večjo skledo presej pirino polnozrnato moko. Dodaj olje in sol ter vse skupaj premešaj. Potem mešanici dodaj še skyr. Zdaj prični z gnetenjem in po potrebi prilivaj mlačno vodo. Testo, ki nastane, mora biti kompaktno in ne lepljivo. Pokrito testo pusti v posodi počivati vsaj 20 minut. Potem odreži od testene kepe polovičko in jo razvaljal v pravokotno obliko na pomokani površini. Razvaljano testo nareži na enakomerno velike trikotnike in vsakega izmed njih nadevaj z žličko marmelade. Od širšega dela trikotnike v smeri konice previdno zvijaj v rogljičke in jih polagaj na peki papir. Rogljičke premaži z razžvrkljanim jajcem in peci v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 30 minut. Pečene rogljičke premaži z mlačno vodo.







Comments


Zadnje objave

bottom of page