top of page
Writer's pictureUHR

Kaša, mati naša

Onidan sem v pisarni dobila obisk, ki je "posmatral" tudi moje police in me pozneje prijazno pobaral o zdravih prigrizkih, ki so shranjeni v steklenih dozah. Ja. Tam se res vedno najde kaj za pod zob in to je ena prav posebna zgodba, ki si bo enkrat v bližnji prihodnosti zaslužila svojo objavo.


Nakar berem v sporočilu tudi to, da bi bilo fajn na Avokavo videti spet kakšen recept, ker njemu in njegovi dami manjka idej za zajtrke. Takšne, ki ne vključujejo kruha.


Tudi sama se mu izogibam. Čeprav zjutraj oz. v dopoldanskem času ni napak vključiti v obrok ogljikove hidrate. Samo izbira le teh mora biti pravilna.


No, se je pa vendarle izkazalo, da sem rabila spet malo pospeška za to, da spišem recept. Nastal je zdrav zajtrk, ki je lahko tudi super sladica v teh prazničnih dneh.


Sestavine:

1 kavna skodelica ajdove kaše

3 kavne skodelice mleka

2 žlici mletega maka

1 zrela banana

Kardamom

Cimet

4 žlice pasirane lahke skute

400 g gozdnih sadežev

2 zavitka želatine fix

Nastrgani mandlji za posip


Priprava:

Mleko s ščepcem soli zavri v kozici. Dodaj ajdovo kašo in kuhaj na zmerni temperaturi 10 min. Dodaj mleti mak, pretlačeno banano in začimbe ter kuhaj še 10 min. Ohlajeno maso razdeli na dva dela. Prvi del enakomerno razporedi v skodelice, k drugemu primešaj skuto.



Zamrznjene gozdne sadeže v kozici počasi odtajaj. Nato dodaj želatino fix, dobro premešaj in počakaj, da se nekoliko ohladi. Potem jih nadevaj na prvo plast v skodelicah.



Ko gozdni sadeži želirajo po vrhu naloži še preostanek prve mase z dodano skuto in po vrhu potresi mandljeve lističe. Enostavno. Za zajtrk, sladico ali kar tako.



Comentarios


Zadnje objave

bottom of page