top of page
Writer's pictureUHR

Enostavna rulada

A veste tisto, ko si v nedeljo zvečer rečeš: »Ok. Dovolj je bilo od petka do danes. Hrane v vseh agregatnih stanjih. Gremo nazaj na ustaljeni režim.« Potem naslednji dan pride otrok iz šole in bi nekaj sladkega. Ampak ne karkoli. Nekaj kar bi zdaj lahko spekli. In mi pravi: »Bom pa sama, če se tebi ne da.« Potem se vdam in pristanem na peko. Brez sladkorja. Osemletnica se strinja in predlaga, da naredim objavo. Super! Dve muhi na en mah. Tako je nastala enostavna rulada. Vsaka od naju jo je »nafilala« po svoje.



Sestavine:

7 jajc

2 zelo zreli banani

2 žlici manj mastnega kakava v prahu

5 žlic polnozrnate pirine moke


Priprava:

Posebej stepi sneg iz beljakov. V drugi posodi penasto stepi rumenjake in pretlačeni banani. Dodaj moko pomešano s kakavom in miksaj tako dolgo, da nastane homogena zmes. Potem tej masi ročno primešaj sneg iz beljakov. Vzemi velik nizki pekač, prekrij ga s peki papirjem in nanj zlij maso za biskvit. Pečico predhodno ogrej na 180°C in peci 20 min.


Razprostri kuhinjsko krpo in jo posipaj s kakavom v prahu. Pečen biskvit zvrni na krpo in previdno zvij ter pusti da se popolnoma ohladi.


Nadevi:

No, zdaj se lahko začne eksperimentiranje. Ker se nisva mogli zediniti, sva biskvit prerezali na pol in vsaka je pripravila svoj nadev. Ajda je kakav (tisti, ki ga sicer uporabljamo za pripravo mlečnega napitka) vmešala v skyr. Tako je nastal kakavov namaz, ki ni bil čisto brez sladkorja, ampak recimo, da je skyr malo omilil zadevo. Jaz sem svojo polovico premazala s skyrom in posula z granatnim jabolkom. To je bila torej bolj zdrava različica rulade, ampak ravno tako dobra.








Comments


Zadnje objave

bottom of page