top of page
Writer's pictureUHR

Borovničev sladoled z ovsenimi kosmiči

Sladoled ni bil nikoli nekaj, čemur se ne bi mogla upreti. Mogoče se mi je »zaluštal« enkrat do dvakrat na leto. In to je bilo to. Potem sem bila v procesu spremembe načina prehranjevanja in želja po sladoledu je bila vedno večja.



Ok. Ni potrebno, da se »greši« s kupljenimi, ki so povečini polni raznih dodatkov, tudi maščob in sladkorja. Zagotovo lahko sladoled pripravim doma. Takšnega zdravega, ki si ga potem pač privoščiš z manj slabe vesti. Enostaven za pripravo z multipraktikom ali če želite bolj fino kremastega, morda celo s paličnim mešalnikom. Vsekakor se da tudi brez aparata za pripravo sladoleda.


Sestavine:

120 g ovsenih kosmičev

100 g datljev

500 g skyra

1 limona

500 g zamrznjenih borovnic


Priprava:

Ovsene kosmiče v ponvi brez maščobe praži do zlato rumene barve in pusti, da se popolnoma ohladijo. Datlje za nekaj minut namoči v vrelo vodo, da se zmehčajo. Nato vodo odcedi in jih skupaj s skyrom temeljito zblendaj z multipraktikom ali paličnim mešalnikom. Dodaj drobno naribano limonino lupinico in zamrznjene borovnice ter ponovi vajo. Na koncu ročno vmešaj ovsene kosmiče. Maso prestavi v plastično ali kovinsko posodo in shrani v zamrzovalniku za vsaj 4 ure. No, če se seveda lahko upreš tej božanski kombinaciji. Sicer brez slabe vesti sladoled »naskočiš« kar takoj!



Comments


Zadnje objave

bottom of page