Sladoled ni bil nikoli nekaj, čemur se ne bi mogla upreti. Mogoče se mi je »zaluštal« enkrat do dvakrat na leto. In to je bilo to. Potem sem bila v procesu spremembe načina prehranjevanja in želja po sladoledu je bila vedno večja.
Ok. Ni potrebno, da se »greši« s kupljenimi, ki so povečini polni raznih dodatkov, tudi maščob in sladkorja. Zagotovo lahko sladoled pripravim doma. Takšnega zdravega, ki si ga potem pač privoščiš z manj slabe vesti. Enostaven za pripravo z multipraktikom ali če želite bolj fino kremastega, morda celo s paličnim mešalnikom. Vsekakor se da tudi brez aparata za pripravo sladoleda.
Sestavine:
120 g ovsenih kosmičev
100 g datljev
500 g skyra
1 limona
500 g zamrznjenih borovnic
Priprava:
Ovsene kosmiče v ponvi brez maščobe praži do zlato rumene barve in pusti, da se popolnoma ohladijo. Datlje za nekaj minut namoči v vrelo vodo, da se zmehčajo. Nato vodo odcedi in jih skupaj s skyrom temeljito zblendaj z multipraktikom ali paličnim mešalnikom. Dodaj drobno naribano limonino lupinico in zamrznjene borovnice ter ponovi vajo. Na koncu ročno vmešaj ovsene kosmiče. Maso prestavi v plastično ali kovinsko posodo in shrani v zamrzovalniku za vsaj 4 ure. No, če se seveda lahko upreš tej božanski kombinaciji. Sicer brez slabe vesti sladoled »naskočiš« kar takoj!
Comments