Ta me je pogosto mikal, a se ga zelo dolgo nisem lotila, ker se mi res ni zdelo, da bi bananin kruh lahko bil kaj posebnega. Potem je nekega decembra Ajda obiskala kuharski tečaj za otroke in prišla domov navdušena nad bananinim kruhom.
Ok. Ga bomo pa spekli še doma. Žal tistega recepta nisem imela, je pa seveda vse polno drugih na razpolago. Nekaj različnih sem preizkusila in ta mi je od vseh daleč najboljši. Malo sem ga seveda priredila po svoje.
Sestavine:
4 srednje velike zrele banane
2 jajci
40 g kokosovega masla
300 g ovsenih kosmičev
2 čajni žlički pecilnega praška
½ čajne žličke soli
300 g skyra
naribana lupinica 1 limone
2 čajni žlički vaniljeve arome
1 čajna žlička cimeta
Priprava:
V posodi do gladkega pretlači banane. Nad paro stopljeno in nekoliko ohlajeno maslo primešaj k skyru. Dodaj jajci in vaniljevo aromo ter vse skupaj primešaj k pretlačenim bananam.
Ovsene kosmiče zmelji v gladko moko. Dodaj pecilni prašek, sol, cimet in naribano limonino lupinico ter dobro premešaj.
Suhe sestavine dodaj k mokrim sestavinam in temeljito premešaj. Pekač obloži s peki papirjem. Po dnu pekača posuj ovsene kosmiče, nato ga enakomerno napolni z maso. Pečico ogrej na 180°C in peci približno 30 min oz. tako dolgo, dokler ne izvlečeš iz bananinega kruha suhega zobotrebca.
Pečen bananin kruh položi na rešetko in pusti, da se popolnoma ohladi, saj se potem veliko lepše reže. No, vsekakor pa tekne tudi topel.
Predlog za serviranje:
Ta je bil pripravljen za sestanek ob zajtrku. Rezine bananinega kruha lahko premažeš s skyrom in obložiš s poljubnim sadjem. Odlično je bilo z mangom in jagodami.
Comments